KLICKA HÄR för att lyssna på podcast-plattformar över hela världen
Stöd den här sändningen: bli en patreon!

På tisdagen landade talmannen i parlamentet Nancy Pelosi i Taiwan, vilket markerade en kraftig upptrappning av USA:s aggression mot Kina. Även om detta kanske inte på sitt ansikte verkar alarmerande, är verkligheten att USA leker med elden.

1979 var sista gången som en amerikansk statschef eller medlem av det styrande partiet besökte Taiwan. Sedan 70-talet har USA:s officiella politik varit One China-politiken, och detta besök undergräver just denna politik. Kinas uttalande från utrikesministeriet sa: "Dessa rörelser, som att leka med eld, är extremt farliga. De som leker med elden kommer att förgås av den.”

För att bättre förstå situationen som utvecklas får vi sällskap av Ken Hammon, professor i östasiatisk och global historia vid staten New Mexico och aktivist med Pivot to Peace.


Lyssna på det här avsnittet och allt CovertAction Bulletin episoder on Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music och andra podcastplattformar. Nya avsnitt distribueras över hela världen på alla podcastplattformar på Onsdagar kl. 9 EST.

För att stödja Bulletinen, överväg bli en beskyddare för så lite som 3 USD i månaden; ge så lite du måste och så mycket du kan. Det är ditt stöd som gör Bulletinen möjlig.

Besök CovertAction Bulletin på vår patreonsida: https://www.patreon.com/CovertActionMagazine och välj en medlemsnivå. Att bli beskyddare ger dig tidig tillgång till hela avsnittet samt exklusivt, kompletterande innehåll och interaktiva funktioner med värdar och intervjupersoner.

Vi sänder också en kortare version av CovertAction Bulletin varje vecka på onsdagar kl. 9 EST på WBAI 99.5FM i New York City, direkt efter Democracy Now!


CovertAction Magazine möjliggörs av abonnemangorder och donationer från läsare som du.

Blås visselpipan över USA: s imperialism

Klicka på visselpipan och donera

När du donerar till CovertAction Magazine, du stöder undersökande journalistik. Dina bidrag går direkt till stöd för utveckling, produktion, redigering och spridning av tidningen.

CovertAction Magazine får inte företags- eller statligt sponsring. Ändå har vi ett ständigt åtagande att ge kompensation till författare, redaktionellt och tekniskt stöd. Ditt stöd hjälper till att underlätta denna ersättning och öka kalibern för detta arbete.

Gör en donation genom att klicka på donationslogotypen ovan och ange beloppet och din kredit- eller bankkortsinformation.

CovertAction Institute, Inc. (CAI) är en 501(c)(3) ideell organisation och din gåva är avdragsgill för federala inkomständamål. CAI:s skattebefriade ID-nummer är 87-2461683.

Vi tackar dig varmt för ditt stöd.


Varning: Innehållet i den här artikeln är författarens/författarnas eget ansvar. CovertAction Institute, Inc. (CAI), inklusive dess styrelse (BD), redaktionsråd (EB), Advisory Board (AB), personal, volontärer och dess projekt (inklusive CovertAction Magazine) är inte ansvariga för felaktiga eller felaktiga uttalanden i denna artikel. Denna artikel representerar inte nödvändigtvis de åsikter som BD, EB, AB, personal, volontärer eller några medlemmar i dess projekt har.

Olika synpunkter: CAM publicerar artiklar med olika synpunkter i ett försök att vårda livlig debatt och genomtänkt kritisk analys. Kommentera gärna artiklarna i kommentarsektionen och / eller skicka dina brev till Editors, som vi kommer att publicera i brevkolumnen.

Upphovsrättsskyddat material: Denna webbplats kan innehålla upphovsrättsskyddat material vars användning inte alltid har godkänts specifikt av upphovsrättsinnehavaren. Som en välgörenhetsorganisation som inte är vinstdrivande i staten New York, gör vi sådant material tillgängligt i ett försök att främja förståelsen för mänsklighetens problem och förhoppningsvis hjälpa till att hitta lösningar på dessa problem. Vi anser att detta utgör en "rättvis användning" av sådant upphovsrättsskyddat material enligt avsnitt 107 i USA: s upphovsrättslag. Du kan läsa mer om "rättvis användning" och amerikansk upphovsrättslag vid Legal Information Institute vid Cornell Law School.

Åter publicera: CovertAction Magazine (CAM) ger tillstånd att korspostera CAM-artiklar på ideella community-webbplatser så länge källan bekräftas tillsammans med en hyperlänk till originalet CovertAction Magazine artikel. Vänligen meddela oss gärna på info@CovertActionMagazine.com. För publicering av CAM-artiklar på tryck eller andra former inklusive kommersiella webbplatser, kontakta: info@CovertActionMagazine.com.

Genom att använda denna webbplats godkänner du dessa villkor ovan.


Om författaren

11 KOMMENTARER

  1. […] Pelosi besök i Taiwan kan vara början på tredje världskriget, av Rachel Hu och Chris Garaffa (ljud) Kina kallar USA:s ambassadör över natten, säger att Washington "måste betala priset", av Tyler Durden "Vad händer härnäst? Ingen vet – men det ser inte alls bra ut”, av Michael Every Nancy the Nuke Gives Speech in Taiwan Parliament, Gets Golden Medal, av Andrew Anglin […]

    • När jag såg ABC trodde jag att det var American Broadcasting Company. Men i den här artikeln är det Australian Broadcasting Commission.

  2. Kina sparar Pelosis bacon här. Det här är allt äckligt teater för att distrahera från Pelosis mansmans insiderhandelskandal... vilket bara är toppen av isberget av Pelosis korruption. Hon är en död-i-ull-förrädare som inte ger en råttas öppning om Amerika eller Taiwan. Pelosi & Red China har varit BFF i decennier.

Lämna ett svar