KLICKA HÄR för att lyssna på podcast-plattformar över hela världen
Stöd den här sändningen: bli en patreon!

Anklagelser och anklagelser om att Kina fäller Afrika i ohållbara skuldavtal har dominerat samtalet kring Afrika-Kina-relationerna i västerländska medier, men vad säger uppgifterna oss? Verkligheten är att Kina avbryter 23 lån till afrikanska länder mitt i denna debatt om "skuldfällan".

Vi tittar på de internationella implikationerna av detta påstående, vad skuldfälladiplomati är och vem som äger de flesta av Afrikas utlandsskulder. Mikaela Nhondo Erskog går med oss ​​för att diskutera Sri Lanka, Afrikanska utvecklingsbanken och de "hemliga" långivare som de inte berättar om. Mikaela är forskare vid TriContinental Institute for Social Research och en av programledarna för den nya podcasten The Crane, en afrikansk Kina-podcast av Dongsheng Collective.

Plus: Vi diskuterar Mikhail Gorbatjovs arv, vad vi ska göra med Bidens studielåneskulder, Lindsey Grahams hot om "upplopp på gatorna" om Trump åtalas och mer.

Dongsheng News finns på https://dongshengnews.org/en/ The Crane: An Africa-China Podcast är tillgänglig på https://podcasts.apple.com/us/podcast/the-crane-an-africa-china-podcast/id1635151634 samt på Spotify och varhelst poddar finns. Följ Dongsheng News på Twitter: https://twitter.com/DongshengNews


Lyssna på det här avsnittet och allt CovertAction Bulletin episoder on Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music och andra podcastplattformar. Nya avsnitt distribueras över hela världen på alla podcastplattformar på Onsdagar kl. 9 EST.

För att stödja Bulletinen, överväg bli en beskyddare för så lite som 3 USD i månaden; ge så lite du måste och så mycket du kan. Det är ditt stöd som gör Bulletinen möjlig.

Besök CovertAction Bulletin på vår patreonsida: https://www.patreon.com/CovertActionMagazine och välj en medlemsnivå. Att bli beskyddare ger dig tidig tillgång till hela avsnittet samt exklusivt, kompletterande innehåll och interaktiva funktioner med värdar och intervjupersoner.

Vi sänder också en kortare version av CovertAction Bulletin varje vecka på onsdagar kl. 9 EST på WBAI 99.5FM i New York City, direkt efter Democracy Now!


CovertAction Magazine möjliggörs av abonnemangorder och donationer från läsare som du.

Blås visselpipan över USA: s imperialism

Klicka på visselpipan och donera

När du donerar till CovertAction Magazine, du stöder undersökande journalistik. Dina bidrag går direkt till stöd för utveckling, produktion, redigering och spridning av tidningen.

CovertAction Magazine får inte företags- eller statligt sponsring. Ändå har vi ett ständigt åtagande att ge kompensation till författare, redaktionellt och tekniskt stöd. Ditt stöd hjälper till att underlätta denna ersättning och öka kalibern för detta arbete.

Gör en donation genom att klicka på donationslogotypen ovan och ange beloppet och din kredit- eller bankkortsinformation.

CovertAction Institute, Inc. (CAI) är en 501(c)(3) ideell organisation och din gåva är avdragsgill för federala inkomständamål. CAI:s skattebefriade ID-nummer är 87-2461683.

Vi tackar dig varmt för ditt stöd.


Varning: Innehållet i den här artikeln är författarens/författarnas eget ansvar. CovertAction Institute, Inc. (CAI), inklusive dess styrelse (BD), redaktionsråd (EB), Advisory Board (AB), personal, volontärer och dess projekt (inklusive CovertAction Magazine) är inte ansvariga för felaktiga eller felaktiga uttalanden i denna artikel. Denna artikel representerar inte nödvändigtvis de åsikter som BD, EB, AB, personal, volontärer eller några medlemmar i dess projekt har.

Olika synpunkter: CAM publicerar artiklar med olika synpunkter i ett försök att vårda livlig debatt och genomtänkt kritisk analys. Kommentera gärna artiklarna i kommentarsektionen och / eller skicka dina brev till Editors, som vi kommer att publicera i brevkolumnen.

Upphovsrättsskyddat material: Denna webbplats kan innehålla upphovsrättsskyddat material vars användning inte alltid har godkänts specifikt av upphovsrättsinnehavaren. Som en välgörenhetsorganisation som inte är vinstdrivande i staten New York, gör vi sådant material tillgängligt i ett försök att främja förståelsen för mänsklighetens problem och förhoppningsvis hjälpa till att hitta lösningar på dessa problem. Vi anser att detta utgör en "rättvis användning" av sådant upphovsrättsskyddat material enligt avsnitt 107 i USA: s upphovsrättslag. Du kan läsa mer om "rättvis användning" och amerikansk upphovsrättslag vid Legal Information Institute vid Cornell Law School.

Åter publicera: CovertAction Magazine (CAM) ger tillstånd att korspostera CAM-artiklar på ideella community-webbplatser så länge källan bekräftas tillsammans med en hyperlänk till originalet CovertAction Magazine artikel. Vänligen meddela oss gärna på info@CovertActionMagazine.com. För publicering av CAM-artiklar på tryck eller andra former inklusive kommersiella webbplatser, kontakta: info@CovertActionMagazine.com.

Genom att använda denna webbplats godkänner du dessa villkor ovan.


Om författaren

2 KOMMENTARER

  1. Någon som jag tror är ett troll på det feministiska sociala mediet Spinster berättade för mig att Världsbanken och IMF är humanitära organisationer. Så upprörande att det inte ens är roligt.

Lämna ett svar