KLICKA HÄR för att lyssna på podcast-plattformar över hela världen
Stöd den här sändningen: bli en patreon!

I kölvattnet av attackerna den 9 september blev islamofobi en sorts inofficiell religion i USA. Vigilante gatuattacker på muslimska människor blev vanliga. Regeringen övervakade moskéer och samhällscentra. Över två decennier senare verkar situationen inte mycket annorlunda. Motstånd, till exempel, mot att föra in flyktingar från Syrien till USA är helt baserat på rasism och islamofobi.

När vi firar 20-årsdagen av kriget i Irak i mars 2023, nämner New York Times stora retrospektiva artikel knappt de hundratusentals irakiska civila som dog, och säger ingenting om dess egen roll i kriget eller belastningen på muslimer. människor i USA

Men islamofobi som ett vapen för imperialismen går djupare: USA har en lång historia av att finansiera högerorienterade politiska islamistiska styrkor från Afghanistan till Syrien och Indonesien. I det här avsnittet undersöker vi vilken roll islamofobi spelar i USA:s utrikes- och inrikespolitik: Det är ett verktyg som används av makthavarna för att rättfärdiga dess krig och övervakningsoperationer i dess strävan efter fortsatt global hegemoni.

Vi får sällskap av Dr. Nazia Kazi, författare till Islamofobi, ras och global politik, och docent i antropologi vid Stockton University i New Jersey.


Lyssna på det här avsnittet och allt CovertAction Bulletin episoder on Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music och andra podcastplattformar. Nya avsnitt distribueras över hela världen på alla podcastplattformar på Onsdagar kl. 9 EST.

För att stödja Bulletinen, överväg bli en beskyddare för så lite som 3 USD i månaden; ge så lite du måste och så mycket du kan. Det är ditt stöd som gör Bulletinen möjlig.

Besök CovertAction Bulletin på vår patreonsida: https://www.patreon.com/CovertActionMagazine och välj en medlemsnivå. Att bli beskyddare ger dig tidig tillgång till hela avsnittet samt exklusivt, kompletterande innehåll och interaktiva funktioner med värdar och intervjupersoner.

Vi sänder också en kortare version av CovertAction Bulletin varje vecka på onsdagar kl. 9 EST på WBAI 99.5FM i New York City, direkt efter Democracy Now!


CovertAction Magazine möjliggörs av abonnemangordrar och donationer från läsare som du.

Blås visselpipan över USA: s imperialism

Klicka på visselpipan och donera

När du donerar till CovertAction Magazine, du stöder undersökande journalistik. Dina bidrag går direkt till stöd för utveckling, produktion, redigering och spridning av tidningen.

CovertAction Magazine får inte företags- eller statligt sponsring. Ändå har vi ett ständigt åtagande att ge kompensation till författare, redaktionellt och tekniskt stöd. Ditt stöd hjälper till att underlätta denna ersättning och öka kalibern för detta arbete.

Gör en donation genom att klicka på donationslogotypen ovan och ange beloppet och din kredit- eller bankkortsinformation.

CovertAction Institute, Inc. (CAI) är en 501(c)(3) ideell organisation och din gåva är avdragsgill för federala inkomständamål. CAI:s skattebefriade ID-nummer är 87-2461683.

Vi tackar dig varmt för ditt stöd.


Varning: Innehållet i den här artikeln är författarens/författarnas eget ansvar. CovertAction Institute, Inc. (CAI), inklusive dess styrelse (BD), redaktionsråd (EB), Advisory Board (AB), personal, volontärer och dess projekt (inklusive CovertAction Magazine) är inte ansvariga för felaktiga eller felaktiga uttalanden i denna artikel. Denna artikel representerar inte nödvändigtvis de åsikter som BD, EB, AB, personal, volontärer eller några medlemmar i dess projekt har.

Olika synpunkter: CAM publicerar artiklar med olika synpunkter i ett försök att vårda livlig debatt och genomtänkt kritisk analys. Kommentera gärna artiklarna i kommentarsektionen och / eller skicka dina brev till Editors, som vi kommer att publicera i brevkolumnen.

Upphovsrättsskyddat material: Denna webbplats kan innehålla upphovsrättsskyddat material vars användning inte alltid har godkänts specifikt av upphovsrättsinnehavaren. Som en välgörenhetsorganisation som inte är vinstdrivande i staten New York, gör vi sådant material tillgängligt i ett försök att främja förståelsen för mänsklighetens problem och förhoppningsvis hjälpa till att hitta lösningar på dessa problem. Vi anser att detta utgör en "rättvis användning" av sådant upphovsrättsskyddat material enligt avsnitt 107 i USA: s upphovsrättslag. Du kan läsa mer om "rättvis användning" och amerikansk upphovsrättslag vid Legal Information Institute vid Cornell Law School.

Åter publicera: CovertAction Magazine (CAM) ger tillstånd att korspostera CAM-artiklar på ideella community-webbplatser så länge källan bekräftas tillsammans med en hyperlänk till originalet CovertAction Magazine artikel. Vänligen meddela oss gärna på info@CovertActionMagazine.com. För publicering av CAM-artiklar på tryck eller andra former inklusive kommersiella webbplatser, kontakta: info@CovertActionMagazine.com.

Genom att använda denna webbplats godkänner du dessa villkor ovan.


Om författaren

2 KOMMENTARER

  1. Rachel är otroligt välartikulerad och välinformerad. Hon tillhandahåller analys av komplicerade saker med något eh, um, eh, du vet eller liknande.

  2. Utmärkt poäng, att västerländska tänkesätt inte verkar kunna skilja majoriteten av araber från minoriteter av högerextrema islamister. Det är inte svårt för den västerländska allmänheten att se extremism som en liten minoritet i sitt eget samhälle. Vi kan erkänna invasionen av Irak som olaglig och det som hände ett brott mot det irakiska folket, men samma folk som med rätta försvarar landet är stämplade som terrorister och hjulen verkar lossna. Det är där väst verkar tappa koherens och inte kan skilja PSYOP från vad de känner till. för många filmer, tv-spel, falska mediaberättelser har gjort "terroristen" alla och alla till arabiska. Genom att säga hur väl du än tror att du känner dem kan det vara en handling och att förstärka det med oändliga filmer och shower var ett mästerverk, ingen tvekan om det. Tja, nu när de vänder sig till Ryssland, Kina och vill använda samma spelbok, är det en chans att få saker och ting rätt den här gången och inte låta dem vapna vår okunnighet mot oss.

Lämna ett svar